Υλικά

structure

Τα νέα υλικά και οι νέες τεχνολογίες στον τομέα των οικοδομών ενώ προσφέρουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής, περισσότερη αντοχή, πιο γρήγορη κατασκευή, ψηλή ενεργειακή απόδοση και πολύ χαμηλότερο κόστος από το τούβλο και το μπετόν, δεν υστερούν στην αισθητική και την εμφάνιση. Οπτικά, δύσκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει αν ένα σπίτι είναι κατασκευασμένο με τις νέες τεχνολογίες ή με τις παραδοσιακές.

Ολόκληρο το κτίριο, εξωτερικά και εσωτερικά, επενδύεται με MGO (Μαγνησία) – ένα υλικό απόλυτα πυρασφαλές χάρι στις μοναδικές ιδιότητες του.  Δείτε σχετικά βίντεο που αποδεικνύουν την απόλυτη πυρασφάλεια του Magnesium Oxide Board (MGO):

Συγκριτικό τεστ πυρασφάλειας      
Απόλυτο τεστ πυρασφάλειας        

– Είναι απόλυτα αντιμουχλικά και φιλικά προς το άνθρωπο και το περιβάλλον. Το Magnesium Oxide χρησιμοποιείται και από τις φαρμακοβιομηχανίες για φάρμακα και ως διατροφικό συμπλήρωμα.

– Δεν επηρεάζονται από τους τερμίτες και άλλα έντομα.

– Απαιτούν μηδαμινό ή καθόλου κόστος συντήρησης.

– Κατασκευάζονται στο χώρο ανέγερσης σε μερικούς μόνο μήνες απαλλάσσοντας τους ιδιοκτήτες από περιττά έξοδα, ενοίκια κλπ.

– Αντέχουν στον χρόνο πολύ περισσότερο από σπίτια κατασκευασμένα με τούβλα και μπετόν χάρη στην μοναδική ανθεκτικότητα της Μαγνησίας, υλικό από το οποίο χτίστηκε και διατηρείται μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο κατασκεύασμα του ανθρώπου πριν 2200 χρόνια, το Σινικό Τοίχος. Δεν αποτελεί υπερβολή το σλόγκαν της Technohouse: Σπίτι για σας και τα… τρισέγγονά σας!

– Ενώ είναι ποιοτικά ανώτερα, στοιχίζουν πολύ λιγότερο από συμβατικές κατασκευές (μπετόν κλπ.) λόγω του γρήγορου χρόνου κατασκευής τους, την απουσία περιττού βάρους και το μειωμένο κόστος εργατικού στο χώρο ανέγερσης.

Συγκριτικός Πίνακας Υλικών Τοιχοποιίας


Υλικό MGO-(Μαγνησία) Τσιμεντοσανίδα/Μπετόν Γυψοσανίδα OSB/Πλάκάζ Πλαστικό πάνελ

Αντοχή στη φωτιά Άριστη Καλή Καλή Φτωχή Φτωχή

Αντοχή στο νερό Άριστη Καλή Φτωχή Καλή Άριστη

Δύναμη βιδωμάτων Άριστη Φτωχή Φτωχή Άριστη Καλή

Αντοχή στη μούχλα Άριστη Καλή Φτωχή Φτωχή Καλή

Αντοχή στα έντομα Άριστη Καλή Καλή Φτωχή Άριστη

Το Magnesium Oxide Board (MGO) γνωστό και ως Μαγνησία: 

Είναι απόλυτα ανθεκτική σε φωτια και νερό.

Είναι απόλυτα αντιμουχλική.

Είναι απόλυτα ανθεκτική σε τερμίτες και άλλα έντομα.

Είναι απόλυτα ανθεκτική σε χημικά.

Είναι κατάλληλη γιια φέρουσα τοιχοποιία.

Είναι αντιτοξική και απόλυτα φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον (χρησιμοπιείται και στις φαρμακοβιομηχανίες).

Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στο χρόνο.

Τρυπιέται και δέχεται συνηθισμένες βίδες όπως το ξύλο και το μέταλλο.

Παρουσιάζει μηδαμινή συστολή και διαστολή σε αντίθεση με τα μέταλλα.

Παρουσιάζει εξαιρετική ικανότητα συγκόλλησης με άλλα υλικά (πέτρα, ξύλο, κεραμικά κλπ).

ΣΚΕΛΕΤΟΣ:

Οι κολώνες του κτιρίου είναι από ατσάλι ενώ η φέρουσα τοιχοποιία μεταξύ των κολώνων κατασκευάζεται από Tanalith (σουηδική ξυλεία εμποτισμένη με φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον χαλκούχο συντηρητικό για απόλυτη προστασία από τερμίτες και άλλα έντομα αλλά και από υγρασίες και μούχλα. Ταυτόχρονα, ως φέρουσα τοιχοποιία συμβάλλει τα μέγιστα στην αντισεισμικότητα του κτιρίου σε αντίθεση με το τούβλο που, ως εκ της φύσεως του, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φέρουσα τοιχοποιία εκτός από πολύ μικρές και απλές μονοώροφες κατασκευές.