Κατασκευή

Η τεχνολογία στην οικοδομική βιομηχανία εξελίσσεται ραγδαία. Νέες μέθοδοι για ποιοτικά καλύτερες κατασκευές από το τούβλο και το μπετόν χρησιμοποιούνται πλέον σε μεγάλη κλίμακα ανά το παγκόσμιο. Η κατασκευή με τούβλο και μπετόν δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις για ψηλή ενεργειακή απόδοση, ή για να μπορέσει να ανταποκριθεί, το κόστος κατασκευής ανεβαίνει σε παράλογα υψηλά επίπεδα, που για πολλά, νεαρά κυρίως ζευγάρια, είναι εντελώς απαγορευτικά.

Τα νέα υλικά και οι νέες τεχνολογίες στον τομέα των οικοδομών ενώ προσφέρουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής, περισσότερη αντοχή, πιο γρήγορη κατασκευή, ψηλή ενεργειακή απόδοση και πολύ χαμηλότερο κόστος από το τούβλο και το μπετόν, δεν υστερούν στην αισθητική και την εμφάνιση. Οπτικά, δύσκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει αν ένα σπίτι είναι κατασκευασμένο με τις νέες τεχνολογίες ή με τις παραδοσιακές.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται με τις νέες τεχνολογίες δεν είναι φθηνότερα από το τούβλο και το μπετόν. Εκεί που επιτυγχάνεται η μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος είναι στα εργατικά, αφού οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν την προκατασκευή στο εργοστάσιο του μεγαλύτερου μέρους της οικοδομής. Επίσης, μεγάλη εξοικονόμηση επιτυγχάνεται και από το γεγονός ότι τα σπίτια που κατασκευάζονται με τις νέες τεχνολογίες είναι ελαφρύτερα, με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται το τεράστια έξοδα για ακριβές θεμελιώσεις, υπέρβαρες ταράτσες, σκελετοί, κολώνες κλπ.

Η Technohouse, με 30 χρόνια πείρα στις προκατασκευές στην Κύπρο (από το 1983), είναι σήμερα σε θέση να προσφέρει ποιοτικά ανώτερες κατασκευές με χαμηλό κόστος και με προνοητικά έξοδα (πελεκανικά, παράθυρα, πατώματα, είδη υγιεινής κλπ) καθόλου συντηρητικά. Εξ ου και οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος της οικοδομής τους ανά τετραγωνικό ακόμη περισσότερο έαν επιλέξουν πρόνοιες φθηνότερες από αυτές της προσφοράς μας.

Η Technohouse χρησιμοποεί απόλυτα πυρασφαλή υλικά τελευταίας τεχνολογίας τόσο για την τοιχοπιοιία όσο και για τις πλάκες, τα πατώματα και τις οροφές. Χωρίς τη χρήση γυψοσανίδων, με τα μειονεκτήματά τους, επιτυγχάνει τοίχους, οροφές, πατώματα και ταβάνια με αντοχή και σκηρότητα επιφάνειας ανώτερη από αυτή του τούβλου και του μπετόν χωρίς τα μειονεκτήματά τους, όπως αυτά της υγρασίας και της ανθυγιεινής μούχλας, της φθοράς, της κακής θερμομόνωσης και ηχομόνωσης κλπ.

Το βασικότερο από αυτά υλικά τελευταίας τεχνολογίας είναι τα MGO Board (Μαγνησία). Περισσότερα στοιχεία για τις μοναδικές ιδιότητές του MGO θα βρείτε εδώ.

Η τεχνολογία Technohouse βασίζεται στο δικό της σύστημα κατασκευής της οικοδομής, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτη συνοχή και μεγάλη ταχύτητα ανέγερσης. Για παράδειγμα, το κέλυφος (τοίχοι, πατώματα, στέγη) ολοκληρώνεται σε λιγότερο από έξι εβδομάδες για ένα σπίτι 200 τ.μ. Η τοιχοποιία του κτιρίου κατασκευάζεται με σκελετό από σουηδική ξυλεία εμποτισμένη με χαλκούχο συντηρητικό εγκεκριμμένο ως απόλυτα ασφαλές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τόσο οι εξωτερικές όσο και η εσωτερικές επιφάνειες της τοιχοποιίας αλλά και των ταβανιών καλύπτονται με MGO ενώ στο ενδιάμεσο κενό τoποθετείται ηχομονωτικός και θερμομονωτικός πετροβάμβακας. Στο μεταξύ έχει ήδη κατασκευαστεί η βάση του κτιρίου (πεδιλόπλακα) στο οικόπεδο μαζί με τις κάθετες μεταλλικές κολώνες υποστήριξης. Η Technohouse δεν χρησιμοποιεί μεταλλικά στελέχη οριζόντια για να αποφεύγονται οι συστολές/διαστολές του μετάλλου, που με τις κλιματολογικές συνθήκες στην Κύπρο δημιουργούν προβλήματα συνοχής στην τοιχοποιία, ακόμη και ενοχλητικού θορύβους κατά τη διαστολή/συστολή τους.

Ακολούθως η τοιχοποιία μεταφέρεται στο χώρο της οικοδομής και συναρμολογείται ενδιάμεσα των κάθετων μεταλλικών κολώνων. Στη συνέχεια διεκπαιρεώνονται από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας όλες οι υπόλοιπες εργασίες μέχρι την πλήρη αποπεράτωση της κατοικίας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Technohouse, είναι στη διάθεσή σας, χωρίς καμιά εκ των πρωτέρων δέσμευσή σας, να σας βοηθήσει ώστε να καταλήξετε στην σωστή απόφαση για ένα σπίτι στον δικό σας χώρο, σύμφωνα με τις ανάγκες σας, και σύμφωνα με τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Έχετε ήδη αρχιτεκτονικά σχέδια για σπίτι με τούβλο και μπετόν ή άλλης κατασκευής; Φέρτε μας τα να σας κάνουμε τη δική μας προσφορά με το κατασκευαστικό σύστημα Technohouse, χωρίς καμιά επιβάρυνση. Αν δεν έχετε ακόμη αρχιτεκτονικά μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα τυποποιημένα και συνεπώς ακόμη πιο οικονομικά μοντέλα Technohouse ή να ζητήσετε από την ομάδα μας να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Αν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην ανέγερση της δικής σας κατοικίας επικοινωνήστε για πληροφορίες και ραντεβού, στα τηλ. 22 25 27 25 ή 96 504 206.